Što je Invisalign® ?

Vodeći brend među prozirnim aparatićima za ravnanje zuba.
Izumitelj ovakve vrste ortodontske terapije.
Vlasnik originalnog patenta s preko 20 godina iskustva u ortodonciji.
Omogućava visokorazvijenu 3D tehnologiju za dobivanje vrhunske estetike, ugodno nošenje, učinkovitost terapije.
Preko 10 milijuna zadovoljnih pacijenata diljem svijeta.

Jesam li kandidat za Invisalign® terapiju?

Nema dobne granice za Invisalign® terapiju.

Proziran i ugodan aparatić potpuno je prilagođen suvremenom čovjeku i njegovom načinu života.

Invisalign® Teen i Invisalign® First su posebno prilagođeni djeci i njihovim potrebama; omogućuje istovremeno pomicanje zuba i usmjerava rast u pravom smjeru— fiksna i mobilna terapija u jednoj.

Invisalign First® i Invisalign Teen® terapija?

Namijenjena najmanjim osmijesima.

Nova SmartStage tehnologija dizajnirana je tako da se razvija i raste zajedno s djetetom.

Početak terapije može biti već u dobi od 6 godina.

Prozirne folije nježno ispravljaju nepravilne položaje zubi i dodatnim krilcima predviđaju i usmjeravaju rast gornje i donje čeljusti.

Najveća prednost je mogućnost održavanja puno bolje higijene u dobnoj skupini koja je od najvećim rizikom za nastanak karijesa.

Koja je razlika između Invisalign® terapije i bravica?

Nema bravica i lukova.

Održavanje higijene jednako je kao i prije nošenja aparatića; jednostavno skinete Invisalign, oprete zube i vratite ga u usta.

Neometana prehrana (prije jela Invisalign se uklanja iz usta).

Invisalign se po potrebi može izvaditi, ne ometa govor i potpuno je proziran.

Učinkovitost terapije jednaka je kao i s bravicama, a trajanje terapije je kraće.

Potpuna predvidljivost rezultata terapije — pacijent unaprijed točno zna kako će zubi izgledati tijekom i nakon terapije.

Kako do svog Invisalign® aparatića?

Kod svakog pacijenta provodi se detaljni ortodonški dijagnostički protokol te se iTero Lumina intraoralnim skenerom uzima 3D sken gornjih i donjih zuba.

Na temelju 3D modela zuba i ostale ortodontske dijagnostičke dokumentacije detaljno se planira ortodontska terapija.

Planiranje uključuje određivanje svakog koraka u pomicanju zuba do konačnog željenog položaja zubi pomoću najnaprednijeg software-a.

Na kraju planiranja terapije svaki pacijent ima uvid u simulaciju pokreta zuba od početka do kraja terapije, kao i vizualizaciju svog novog osmijeha.

Sve-na-jednom-mjestu-ortho-rijeka
invisalign

3 razloga zašto je Invisalign® najbolji odabir za Vašu ortodontsku terapiju

Važnost lijepog osmijeha, pravilno poredanih i zdravih zubi, ljudi su prepoznali još u davnoj prošlosti. Prvi ortodontski aparatići su izgledali (a i dobrim djelom su i bili) poput pravih malih (i velikih!) sprava za mučenje. Pacijenti su se susretali s izazovima ortodontskih problema i neugodnosti koji su utjecali na njihovo samopouzdanje, životni stil i što je najbitnije, kvalitetu života. Tradicionalni metalni aparatići za zube često su predstavljali i estetski i praktični problem. Upravo iz tog razloga, osmišljena je jedna nova priča, revolucionarni koncept ispravljanja zuba – Invisalign®. Ova inovativna ortodontska terapija sve je popularnija iz nekoliko ključnih razloga.

1.⁠ ⁠Neprimjetan i diskretan izgled
Jedan od primarnih razloga zašto sve više pacijenata bira Invisalign® ortodontski aparatić je njegova prozirnost i neprimjetnost. Umjesto klasičnih žica i bravica u Invisalign® terapiji koriste se prozirne, individualno izrađene udlage koje se izrađuju prema digitalno uzetom otisku zuba. Ove udlage su gotovo nevidljive, čime je pacijentima osigurano diskretno ispravljanje zuba.

2.⁠ ⁠Jednostavnost korištenja i održavanja
Invisalign® ne samo da zadovoljava najviše estetske standarde, već je i praktičan za svakodnevnu upotrebu. Pacijenti samostalno stavljaju i skidaju udlage, što olakšava održavanje higijene i konzumaciju hrane. Za razliku od tradicionalnih aparatića koje je nemoguće skinuti, Invisalign® omogućava neometano pranje zuba te nepromijenjeno održavanje oralne higijene. To znači da pacijenti ne moraju brinuti o posebnim četkicama ili komplikacijama (žuljanju, ranicama, hitnoćama, nelagodama) koje dolaze s tradicionalnim aparatićima.

3.⁠ ⁠Cijeli spektar terapijskih opcija i individualnost
Invisalign® nije samo rješenje za tinejdžere; ova vrsta ortodontske terapije pruža niz opcija za sve dobne skupine (Invisalign First®, Invisalign Teen®, Invisalign®, Vivera® retaineri) i težine ortodontskih problema. Od Invisalign® Lite opcije za kraću terapiju jednostavnijih ortodontskih anomalija do Invisalign® Comprehensive za sveobuhvatnu terapiju, ovaj sustav omogućava prilagodbu plana liječenja pojedinačnim potrebama pacijenta. Također, digitalna tehnologija omogućava pacijentima ugodnije i preciznije digitalno uzimanje otisaka, vizualizaciju krajnjeg rezultata terapije (zubi i osmijeh na fotografiji lica), pružajući dodatnu motivaciju i uzbuđenje za put prema prekrasnom osmijehu.

Invisalign® je revolucionirao mogućnost ispravljanja krivih zuba i nepravilog osmijeha. Od nevidljivog izgleda do praktičnosti i prilagodljivosti terapije, ovaj inovativni sustav iza sebe ostavlja sve veći broj zadovoljnih pacijenata. Ako sanjate o prekrasnom osmijehu bez kompromisa, Invisalign® bi mogao biti upravo ono što tražite. Isprobajte neprimjetan put do lijepog osmijeha i otkrijte zašto se za ovu revolucionarnu ortodontsku terapiju odlučuje sve više malih i velikih pacijenata.

Zaronite u svijet nevidljive ortodontske terapije s Ortho Rijeka timom i Invisalign® sustavom. Naša stručna ekipa pod vodstvom dr.sc. Tihane Zibar Belašić, dr.med.dent., specijalizantice ortodoncije ima samo jednu misiju, a to je pružiti Vam prekrasan osmijeh i zdrave zube uz najnoviju digitalnu tehnologiju i vrhunsku stručnost. Neka Vaš put do lijepog osmijeha bude neprimjetan i učinkovit zahvaljujući Invisalign® nevidljivim ortodontskim aparatrićima. Bez tradicionalnih žica i bravica, sada možete ispraviti ortodontsku anomaliju s diskretnošću prozirnih udlaga.